Taiwan, o mică insulă situată în Asia de Est, oferă o combinație fascinantă de cultură, peisaje naturale și experiențe culinare delicioase. Călătoria în Taiwan poate fi o experiență minunată dacă vă pregătiți și călătoriți cu inteligență. În acest articol, vom explora câteva sfaturi pentru a vă ajuta să călătoriți în Taiwan cu succes.

1. Planificați-vă Călătoria

Începeți prin planificarea călătoriei dvs. în avans. Decideți ce orașe și obiective turistice doriți să vizitați, și faceți o listă cu lucrurile pe care doriți să le experimentați în Taiwan. Planificați itinerarul, dar lăsați și timp pentru explorare spontană.

2. Alegeți Momentul Potrivit

Taiwan are un climat variat, așa că este important să alegeți momentul potrivit pentru călătorie. Cele mai bune perioade pentru a vizita Taiwan sunt în primăvară (martie-mai) și toamnă (septembrie-noiembrie) când vremea este plăcută și nu foarte călduroasă.

3. Cunoașteți Moneda Locală

Moneda locală din Taiwan este Noul Dolar Taiwan (TWD). Asigurați-vă că vă familiarizați cu cursul de schimb și că aveți bani suficienți pentru călătorie. Majoritatea locurilor acceptă și carduri de credit, dar este întotdeauna bine să aveți și numerar la dumneavoastră.

4. Achiziționați un Card SIM Local

Pentru a rămâne conectat în timpul călătoriei, achiziționați un card SIM local cu date mobile. Acest lucru vă va ajuta să accesați hărți, să căutați informații și să comunicați mai ușor în timpul călătoriei.

5. Folosiți Transportul Public

Taiwan are un sistem excelent de transport public, inclusiv trenuri cu mare viteză, metrou, autobuze și servicii de feribot. Acesta este un mod convenabil și eficient de a călători în întreaga insulă. Cumpărați o cartelă de transport sau o cartelă de călătorie pentru a economisi bani.

6. Încercați Bucătăria Locală

Taiwan este cunoscută pentru bucătăria sa delicioasă. Nu ezitați să încercați mâncăruri de stradă, cum ar fi chuan (frigărui de pește) și baozi (chifle umplute). Încercați, de asemenea, mâncăruri tradiționale, precum lu rou fan (carne de porc cu orez) și taiwanese beef noodle soup (supă de carne de vită cu tăieței).

7. Respectați Cultura Locală

Respectați cultura și obiceiurile locale în timpul călătoriei dvs. Acest lucru include să vă acoperiți umerii și genunchii atunci când vizitați temple sau locuri sacre, să vă descălțați înainte de a intra în casele oamenilor și să respectați obiceiurile locale de salut.

Concluzie

Călătoria în Taiwan poate fi o experiență minunată dacă vă pregătiți și călătoriți cu inteligență. Cu o planificare adecvată, înțelegere a culturii locale și pregătire pentru schimbările climatice, puteți explora și bucurați-vă de frumusețile și experiențele unice pe care Taiwan le oferă.